Wie ben ik?

Mijn naam is Desie Jansen en het is mijn missie om meer rust te brengen in deze snel draaiende hedendaagse wereld. Als hsp’er (hoogsensitief persoon) ervaar ik zelf dat de prikkels in onze huidige maatschappij intens kunnen zijn en dat er veel druk op onze schouders kan liggen. De verwachtingen van onze maatschappij liggen hoog en lijken de afgelopen decennia alleen maar te zijn toegenomen. Hoe kunnen onze kinderen in deze wereld opgroeien tot stevige, zelfstandige, evenwichtige volwassenen? Binnen mijn praktijk help ik graag kinderen en hun ouders om weer wat rust te ervaren, terug naar jezelf, een stevige basis creëren. Vanuit die stevige basis is er namelijk veel meer groei mogelijk. Om een hoog gebouw te kunnen bouwen is er immers ook een stevig fundament nodig, anders stort het vroeg of laat alsnog in.

 

Oorspronkelijk ben ik opgeleid tot hbo-pedagoog en heb ruime ervaring binnen het werken met kinderen die uitdagingen tegenkomen in hun ontwikkeling. Recentelijk ben ik opgeleid tot holistisch kindertherapeut en heb ik me gespecialiseerd in hoog sensitiviteit (HSP).

Kinderpraktijk Desie bevindt zich in de tuin van ons prettige woonhuis in Lengel. Wonen en werken liggen zo dicht bij elkaar. Dit ervaar ik op meerdere gebieden. Niet alleen doordat mijn werk letterlijk in de achtertuin is, maar ook lopen mijn manier van werken en manier van leven in elkaar over. Het is één geheel. Alles is één geheel en alles heeft met elkaar te maken. Deze holistische manier van kijken, gebruik ik ook in de sessies, workshops en bijeenkomsten die ik doe met kinderen en/of hun ouders. 

 

Mijn praktijk staat dus in Lengel en op die plek woon ik ook. Ik woon daar samen met mijn partner en onze twee kinderen. We hebben een zoon en een dochter. Alle vier ervaren wij prikkels intens, ieder op onze eigen manier en we reageren ook ieder op onze eigen manier. Het is mooi en confronterend om te merken hoe onze kinderen ons als ouders soms een spiegel voorhouden. Door bepaald gedrag te laten zien, worden wij uitgedaagd en aan het denken gezet. Dit is soms heftig, soms confronterend, soms grappig, maar altijd mooi. Door met deze liefdevolle en verwonderende blik naar onze kinderen te kijken en naar de wereld te kijken, kun je oordeelloos kijken naar jezelf en naar de lessen die je gegeven worden.